Ønsker du pristilbud på Visma kan du klikke deg videre rett nedenfor, så setter vi deg i kontakt med et forsikringsselskap som møter dine behov. Det tar kun ett minutt å komme i gang og det er helt uforpliktende.
Lurer du på hva Visma koster? Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen på regnskapsprogram fra Visma og Visma eAccounting, inkludert hva regnskapsprogrammet deres inneholder, fordeler og ulemper ved å bruke et slikt program, hvilke andre løsninger Visma tilbyr, og hvilke alternativer som finnes der ute, slik at du kan velge systemet som er best egnet for deg og din bedrift! For både små og store bedrifter er det nemlig både viktig og lurt å ha økonomien i orden. Les vår guide, så unngår du å betale for mye!
Visma er et selskap som leverer software og tjenester som bidrar til å forenkle og digitalisere forretningsprosesser i privat og offentlig sektor. Innenfor regnskapsbransjen tilbyr de digitale økonomi- og regnskapsløsninger for både mindre og større bedrifter. I denne artikkelen skal vi i hovedsak ta for oss Visma eAccounting, som er selskapets enkleste regnskapsprogram rettet mot små bedrifter.
Driver du din egen bedrift eller er innehaver av et enkeltpersonforetak, må du som grunnregel føre regnskap. Dette innebærer å holde oversikt over hva du kjøper, selger, tjener og eier. Mange foretrekker å benytte seg av et nettbasert regnskapsprogram for å holde oversikten, og det er et slikt program Visma eAccounting er. I programmet kan man blant annet sende ut og betale fakturaer elektronisk, bokføre kjøp og salg samt beregne skatter og avgifter.
Visma eAccounting kan brukes av deg selv eller av en regnskapsfører i eller utenfor din bedrift. Programmet inneholder løsninger for regnskap, fakturering og lønnskjøring, med fokus på effektivisering og automatisering, og er tilgjengelig i fire forskjellige pakker: Faktura, Start, Smart og Pro. Disse pakkene har forskjellig pris og innhold, hvilket vi vil gå nærmere inn på under seksjonen “Pris”. Visma eAccounting tilbyr også flere tilleggsmoduler, som for eksempel muligheten til å integrere DNBs nettbank i regnskapsprogrammet og en modul som leverer skattemeldingen til Skatteetaten for deg. Disse tilleggsmodulene kan legges til pakken din mot en ekstra kostnad i måneden. Visma eAccounting har dessuten sin egen app.
Visma tilbyr flere tjenester innenfor regnskap. Lenger ned i artikkelen vil vi ta for oss noen av disse, i tillegg til noen av andre aktørene som tilbyr nettbaserte regnskapsprogrammer, deriblant Fiken og Tripletex.
Visma eAccounting koster mellom 100 kroner og 300 kroner i måneden på abonnementsbasis og ligger dermed i det lavere prissjiktet på markedet. Prisen beror på hvilken pakke du velger og hvor mange tilleggsmoduler du har behov for. Samtlige av Visma eAccountings pakker inkluderer bruk av mobilapp og mulighet til å prosessere bilder av regninger.
Under følger en gjennomgang av Visma eAccountings forskjellige pakker og deres respektive priser:
START: Selskapet presenterer dette som deres enkleste regnskapsprogram for små bedrifter. Pakken inneholder regnskap og fakturering, koster rundt 100 kroner i måneden og er en av markedets billigste pakker.
FAKTURA: Dette er pakken for deg som kun vil ha et program for å sende ut og behandle fakturaer elektronisk. Denne pakken ligger på rundt 120 kroner i måneden, og inneholder komplett fakturering, løsninger for EHF, eFaktura og Vipps samt purring og inkasso.
SMART: Neste pakke ligger på ca. 200 kroner i måneden og inneholder alt i de foregående pakkene i tillegg til lønnskjøring, mulighet til å motta EHF og kobling til nettbank.
PRO: Selskapets dyreste pakke koster ca. 260 kroner i måneden og inneholder alle funksjoner fra START, FAKTURA OG SMART, i tillegg til utvidet rapportering, økonomioversikt og budsjettløsninger.
Det er ikke alle tilleggsmoduler som er inkludert i de ovennevnte pakkene. Under følger et utvalg av Visma eAccountings tilleggsmoduler og hva man må regne med å betale ekstra for dem i måneden:
Visma fakturerer enten for tre eller 12 måneder av gangen, og gir rabattert pris på inntil 16 prosent hvis man binder seg til 12 måneder. De faktiske kostnadene ved å bruke Visma eAccounting er dermed avhengig av hvor avansert pakke og eventuelle tilleggsmoduler din bedrift trenger. Som et praktisk eksempel kan vi ta en selvstendig næringsdrivende med et par ansatte, som har behov for lønnskjøring og ønske om integrasjon av nettbutikk. Ved å velge SMART-pakken (ca. 200 kroner) med tilleggsmodul for nettbutikk (ca. 200 kroner), vil vedkommende ende opp med å betale omkring 400 kroner i måneden.
Visma tilbyr også en gratis og uforpliktende prøveperiode på 30 dager på alle pakker med unntak av PRO.
Prisen er relativt lik for regnskapsbyrå som ønsker å bruke programmet, men innholdet i pakkene varierer noe mellom bedriftskunder og regnskapsbyrå.
Nå har vi sett på Vismas regnskapsprogram eAccounting, hva de forskjellige pakkene inneholder og hva de koster. Visma har imidlertid en rekke andre løsninger både innen regnskap og annen bedriftsstyring, som kan fungere som et alternativ til regnskapsprogram, avhengig av hva du og din bedrift trenger.
For bedrifter som har utvidet behov for lønnskjøring, kan Visma Lønn være et alternativ. Dette er et komplett lønnssystem med løsninger for reiseregninger, utlegg, ferie og fravær for bedrifter med 50 til 200 ansatte. Visma Lønn koster mellom 1.400 kroner og 3.400 kroner i måneden.
Vismas løsning for prosjektstyring, Visma.net Project Management, er et annet alternativ. Det digitale verktøyet inkluderer blant annet løsninger for salg, prosjekter, timer og fakturering, og koster mellom 2.500 kroner og 5.700 kroner per måned, avhengig av antall brukere.
I tillegg til Vismas løsninger finnes det flere andre tilbydere av nettbaserte regnskapsprogrammer på markedet. Under følger en gjennomgang av noen av de største aktørene på markedet og hva disse tilbyr:
Fiken: Som regnskapsprogram retter Fiken seg spesifikt mot selvstendig næringsdrivende samt små og mellomstore bedrifter. Fiken har bygget merkevaren sin på å forenkle språket man benytter for å snakke om regnskapsføring, og fokuserer på enklere løsninger for å føre regnskap samt en estetisk lettfattelig nettside. Månedsabonnementet deres inkluderer regnskapsføring, et ubegrenset antall fakturautsendelser og mulighet for flere brukere. Fiken gir deg også muligheten til å betale for tilleggsfunksjoner som lønnskjøring for ansatte, timeføring og nettbank- og nettbutikkintegrasjon.
24SevenOffice: Dette selskapet retter seg mot større bedrifter og regnskapsbyråer, men har også løsninger for små til mellomstore bedrifter. 24SevenOffice sitt hovedfokus ligger på å automatisere regnskapsføring gjennom blant annet KI-teknologi. Alle pakkene de tilbyr, gir fri tilgang til alle funksjoner i systemet, blant annet løsninger for regnskap, faktura, CRM, prosjektorganisering og timeføring. I tillegg tilbyr de bedriftslån på opptil 500.000 kroner.
Tripletex: Dette er et modulbasert regnskapsprogram som har egne systemer for spesifikke bransjer som elektrobransjen, VVS-bransjen og Produkt og logistikk. Du setter selv sammen modulene du har bruk for: Hvis du for eksempel kun har behov for Regnskap og faktura, velger du det, mens de som i tillegg har ansatte å betale lønn til, kan legge til modulene for timeføring og lønn. Tripletex passer for både små og store bedrifter, inkludert enkeltpersonforetak, og de tilbyr også skybaserte løsninger.
Så, trenger man egentlig et nettbasert regnskapsprogram som Visma eAccounting når man driver for seg selv? Eller kan man klare seg med å føre regnskapet selv? Svaret vil avhenge av subjektive faktorer som for eksempel omsetningen og størrelsen på bedriften din samt hvor mange ansatte du har.
Det er viktig å påpeke at det finnes flere lover og regler man må være klar over når man fører regnskap. I Norge gjelder et todelt regnskapsregelverk der en virksomhet enten er bokføringspliktig eller både bokførings- og regnskapspliktig. Kort forklart betyr dette at de fleste enkeltpersonforetak er bokføringspliktige, hvilket innebærer at de må føre et regnskap hvor de har oversikt over hva de kjøper, selger, eier og tjener i løpet av et år. En virksomhet som i tillegg er regnskapspliktig, må også utarbeide et årsregnskap som sendes inn til Regnskapsregisteret. Dette kommer i tillegg til å sende inn skattemelding og/eller næringsoppgave. Hvis enkeltpersonforetaket ditt imidlertid tjener under 50.000 kroner i året og ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret, er du fritatt fra å levere næringsoppgave, og du har heller ikke bokføringsplikt. Du må allikevel føre en oversikt over inntekter og utgifter samt sørge for at disse kan dokumenteres. Det er her mange velger å benytte et regnskapsprogram som for eksempel Visma eAccounting for å holde oversikten.
Det er også viktig å poengtere at det ikke er noe som tilsier at du som selvstendig næringsdrivende eller bedriftseier må bruke regnskapsfører eller et regnskapsprogram. Du har lov til å føre regnskapet selv, men det er mange som synes dette er enklere å gjøre gjennom et regnskapsprogram, eller som velger å ansette en regnskapsfører eller revisor. Det at Visma eAccounting kan benyttes både med og uten en regnskapsfører, er i det tilfellet et pluss.
Man kan si at man ved å bruke et nettbasert regnskapsprogram skaffer seg bedre oversikt over hva bedriften kjøper og selger, lettere holder kontakt med kunder og kutter administrativ tid. På den andre siden kan man, ved å sette seg inn i lover og regelverk, absolutt føre et godt nok regnskap selv og dermed spare de mellom 200 og 2.000 kronene det koster å abonnere på et regnskapsprogram til noe annet bedriften vil prioritere.
Har du nå bestemt deg for at et regnskapsprogram vil gjøre jobben enklere for deg og din bedrift, er det relevant å se på hvilke selskaper som har de mest gunstige tilbudene og hva du egentlig betaler for hos de forskjellige aktørene.
Under følger en oversikt over noen av de største og viktigste aktørene på markedet, deres pakker og prisnivåer:
Fiken: Fiken tilbyr regnskap og faktura til 170 kroner i måneden, og har tilleggsfunksjoner som koster mellom 50 kroner og 1.300 kroner. Det er ingen etableringskostnad eller bindingstid, men Fiken fakturerer for seks måneder av gangen, så den effektive kostnaden vil være ca. 1.000 kroner per gang du faktureres (to ganger i året).
24SevenOffice: Her skiller selskapet, i likhet med Visma, mellom bedriftskunder og regnskapsbyrå som ønsker å bli kunder. 24SevenOffice tilbyr sine bedriftskunder fri tilgang til alle kjernemoduler inkludert telefonsupport, uavhengig av hvilken av deres fire pakkeløsninger du velger. Prisforskjellen mellom pakkene avgjøres i stedet av hvor mange brukere man har behov for. Dette varierer fra opptil tre brukere i den minste pakken “Liten”, som koster ca. 450 kroner i måneden, til 15 brukere i “Medium+”-pakken som ligger på rundt 2.300 kroner i måneden.
Tripletex: Selskapet tilbyr pakker i tre prisnivåer med forskjellig innhold. “Basis” til ca. 150 kroner i måneden inneholder moduler for faktura og regnskap, “Smart” inneholder moduler for faktura, regnskap, lønn og reiseregning, i tillegg til alle integrasjoner og koster ca. 250 kroner i måneden. “Komplett” til ca. 500 kroner i måneden inneholder alle funksjoner. Tripletex har en gratis prøveperiode.
Som vi har gått igjennom tidligere i artikkelen, befinner regnskapsprogrammet eAccounting fra Visma seg i det lavere prissjiktet på mellom 100 og 300 kroner i måneden. Av oversikten ser vi at Fiken også er blant de rimeligere alternativene, men det er ikke nødvendigvis alltid det billigste alternativet som er det beste eller riktige for din bedrift. For en stor bedrift med behov for mange tilleggsfunksjoner, vil en av pakkene i det høyere prissjiktet, for eksempel “Komplett” til ca. 500 kroner i måneden fra Tripletex, være et alternativ.
Selskapene vi har tatt for oss i denne artikkelen, er noen av de mer kjente aktørene som leverer nettbaserte regnskapsprogrammer, men det er ikke alltid de største og mest populære som er det beste eller billigste alternativet for akkurat deg. Ved å registrere behovene dine hos oss i Regnskapsmart, kan du bli kontaktet av tilbydere av regnskapsprogrammer i ditt lokalmiljø. Ikke bruk tid på selv å sitte på nettet og lete etter den beste aktøren; la oss finne dem for deg!
I denne artikkelen har vi gått igjennom Vismas funksjoner og priser i tillegg til alternative regnskapsprogrammer. Vi har sett at det å abonnere på et regnskapsprogram, koster mellom 200 kroner og 2.000 kroner i måneden, kan frigi verdifull tid og dermed på sikt kan øke inntjeningen for din bedrift. Et program som Visma eAccounting, eller en egnet regnskapsfører, kan også hjelpe deg med å skille bedriftens økonomi fra din egen. At disse blandes, er en vanlig fallgruve for små bedrifter og enkeltpersonforetak.
Når du så skal vurdere om det er verdt kostnadene å begynne å bruke et regnskapsprogram for ditt enkeltpersonforetak eller din bedrift, kan det være lurt å ha dette i bakhodet:
Det endelige svaret på om det er bedre å benytte seg av Visma eller et annet nettbasert regnskapsprogram enn å føre regnskapet helt selv, beror på hva du og din bedrift har behov for og anledning til, og hva dere foretrekker, samt deres økonomiske situasjon!
Sammenlign priser fra ulike regnskapsbyrå på tjenestene du trenger
Gjør smarte regnskapsvalg